Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Schulz Karel - V zahradach medicejskych (Ladislav Mrkvicka)1995(9h44m26s)=92% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Schulz Karel  - V zahradach medicejskych (Ladislav Mrkvicka)1995(9h44m26s)=92% Názov:Schulz Karel - V zahradach medicejskych (Ladislav Mrkvicka)1995(9h44m26s)=92% Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:330.4 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2024-04-12 Peerov:33 (Seed: 32, Leech: 1)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    UKÁZKA








    Schulz Karel
    -
    V zahradách medicejských





    čas: (9h44m26s)
    Účinkují: Marek Holý, Ladislav Mrkvička, Jan Hartl, Ilja Racek, Otakar Brousek st., Rudolf Pellar, Michal Dlouhý, Ivan Trojan, Jiří Schwarz, František Med, Stanislav Fišer, Karel Urbánek, Miroslav Doležal, Marcel Vašinka, Jiří Zahajský, Boris Rösner, Marta Vančurová a Sylva Turbová
    Premiéra: 1995

    Detektivky, Novely, povídky, jiné čtivo a nebezpečné deviace














    Karel Schulz: Kámen a bolest
    9. duben 2018

    Monumentální románová freska ztvárňuje na Michelangelově postavě vzestup a vývoj geniálního umělce zápasícího s vlastními vášněmi a dilematy i s nepřízní osudu.

    Strhující životní příběh sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho, jednoho z géniů italské renesance. Po sedmi úvodních kapitolách, které na Vltavě uvádíme v premiéře, bude následovat ústřední část monumentálního románu (V zahradách medicejských) i nedokončený fragment, vydaný posmrtně pod názvem Papežská mše. Ve skvělém hereckém obsazení poslouchejte on-line vždy po odvysílání až do 15. dubna 2018.

    Dílo je mohutnou freskou zabírající vertikálně i horizontálně samu duchovní i politickou podstatu renesančního světa. Příznačným stylovým a kompozičním rysem románu je dialog a vnitřní monolog a navracející se „refrénovité“ motivy, které zesilují účinek prózy.
    Vysíláme denně od 6. března do 9. dubna 2018 vždy v 18:30.

    Prozaik Karel Schulz (6. 5. 1899 Městec Králové u Nymburka – 27. 2. 1943 Praha) rozvíjel nejprve avantgardní program jazykově-stylového experimentu, později po konverzi byl katolicky orientovaným autorem expresivních povídek a především nedokončeného románového životopisu Michelangelova (torzo proponované monumentální trilogie Kámen a bolest vyšlo v letech 1942 /první část/ a 1943 /nedokončená část druhá – Papežská mše/ a patří k vrcholným dílům moderní české i světové historické prózy). Působil též jako divadelní a filmový kritik a publicista. Literárně činný byl od začátku dvacátých let 20. století, pracoval jako novinář. Zprvu byl spjat s levicovým Devětsilem, ke konci dvacátých let konvertoval ke katolicismu. Zemřel předčasně, na komplikace způsobené srdeční chorobou.


    Své vrcholné dílo Kámen a bolest začal psát v roce 1941 poté, co zanechal prací na pražském hudebnickém románu. V knize zobrazil život sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho.

    Monumentální historická freska Kámen a bolest na Vltavě jako četba na pokračování
    Marek Holý
    Svým posledním dílem, románem Kámen a bolest, vytvořil někdejší člen Devětsilu Karel Schulz jedno z vrcholných děl české historické prózy. Režisérka Markéta Jahodová vysvětlila, proč se Český rozhlas Vltava rozhodl uvést kompletní četbu na pokračování z tohoto románu právě v roce 2018.

    V monumentální fresce s ústředními tématy vztahu duše a díla, identity a svobody tvůrčí individuality zachycuje vrchol i rozklad renesanční a humanistické periody, charakter politických, náboženských a kulturních struktur s jejich dynamikou a krizemi, především však na postavě Michelangela ztvárnil zrod, vzestup a vývoj geniálního umělce zápasícího s vlastními vášněmi a dilematy i s nepřízní osudu.

    Michelangela konfrontoval Schulz s jeho antipodem Leonardem da Vinci. Kompoziční a stylová architektura umocněná bohatým slovníkem, složitou syntaxí, vyhrocenou dramatičností dialogů i vnitřních monologů se zasloužila o věhlas díla, které došlo i mezinárodního ocenění.


    Nejde o úzce pojatou biografii, ale o mohutnou fresku zabírající vertikálně i horizontálně samu duchovní i politickou podstatu renesančního světa. Příznačným stylovým a kompozičním rysem románu je dialog a vnitřní monolog a navracející se „refrénovité“ motivy, které zesilují účinek prózy.

    Schulzova renesance není „poklidným ostrovem harmonie lidí, věcí a přírody, ale tragickým vlnobitím na skálu prostoru a času.“
    Petr Wittlich
    Účinkují: Marek Holý, Ladislav Mrkvička, Jan Hartl, Ilja Racek, Otakar Brousek st., Rudolf Pellar, Michal Dlouhý, Ivan Trojan, Jiří Schwarz, František Med, Stanislav Fišer, Karel Urbánek, Miroslav Doležal, Marcel Vašinka, Jiří Zahajský, Boris Rösner, Marta Vančurová a Sylva Turbová

    Připravil: Petr Turek, Jaroslav Pour
    Režie: Markéta Jahodová

    Natočeno v roce 2018 a 1995.


    Formát                                      :M4a
    Bit rate mode                             : Variable
    Bit rate                                      : 64 kb/s
    Kanál(y)                                    : 2 kanály
    Sampling rate                            : 44 kHz


    ФАК Ю











    margharethe, hudrbica, Hebrejec, hklucka, Andy28, jkustar, Zmetek209, RayJanus68, orlov, haseki, pohee,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.280 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 00:13
    sql

    TOPlist